fieldworks is de organisatie die het artistieke werk van Heine Avdal en Yukiko Shinozaki creëert, produceert, spreidt en promoot.

In hun werk leggen Heine Avdal en Yukiko Shinozaki de focus op “performativiteit”, waarin beweging heel open geïnterpreteerd wordt en een heterogene verzameling is van diverse media. De makers zoeken daarom aansluiting bij een waaier van disciplines en expertises: performance, dans, beeldende kunst, video, muziek, technologie, ... en werken daarvoor samen met verschillende kunstenaars, die elk bijdragen aan het artistieke proces met een eigen conceptuele aanpak, een individueel ritme of een keuze van artistieke output.

Elke creatie speelt met de spanning en het contrast tussen het lichaam en de objecten, het lichamelijke en het geestelijke, het informatieve en het representatieve, het tastbare en het onzichtbare, het organische en het artificiële ... Weerkerende pijlers in fieldworks-producties zijn o.a. de relatie tussen performer en toeschouwer, de non-hiërarchie tussen de verschillende performance-elementen en de ontdekking van zowel theatrale als niet-theatrale omgevingen.

fieldworks bouwt voort op de organisatiestructuur van deepblue, het collectief waarin Heine Avdal en Yukiko Shinozaki tussen 2002 en 2012, samen met geluidskunstenaar Christoph De Boeck, hun projecten realiseerden. De organisatie is gevestigd in Brussel, België.
fieldworks wordt gesteund door de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest / Heine Avdal wordt gesteund door de Norsk Kulturråd. 
fieldworks is apap-artiest (advancing performing arts project). apap wordt geco-financierd door Creative Europe Programme van de Europese Unie.Deze website werd ontworpen door Christelle Fillod en ontwikkeld door Ugo Dehaes, met tekeningen van Brynjar Åbel Bandlien.