Het werk van Yukiko Shinozaki (JP/BE) focust op de innerlijke complexiteit en tegenstrijdigheid van het lichaam. Het transformatieproces is een belangrijk element in haar bewegingsvocabularium. Door subtiele verschuivingen en manipulaties transformeren vertrouwde acties geleidelijk aan in een ongewone wereld. Ze beschouwt artistieke samenwerkingen als een belangrijke factor in haar werk, en integreert bewust elementen die opduiken door de confrontatie en ontmoeting met verschillende performers en situaties. Ze werkt op een intuïtieve manier maar is ook gefascineerd door dat wat haar verbeelding overstijgt.

Na een opleiding klassiek ballet in Tokyo, studeerde Yukiko Shinozaki  moderne dans aan de Portland State University in Oregon, waar ze ook een B.A. haalde in psychologie. In 1992 verhuisde ze naar New York, waar ze werkte als freelance danser en haar eigen solowerk toonde. In 1997 kwam ze naar België om er te werken met Meg Stuart/ Damaged Goods. 

De voorbije 15 jaar creëerde zij, in samenwerking met Heine Avdal, meer dan 15 verschillende projecten. Momenteel toeren ze internationaal met yField Works-hotel, Field Works-officeBorrowed Landscape, nothing's for something, The seventh floor of the world, distant voices en as if nothing has been spinning around for something to remember. In 2015 werken ze ook aan een nieuw project, met als titel carry on.